продукція різних брендів
Apple оснастить свій перший безпілотний електрокар «батареєю нового рівня» – Reuters
22.12.2020
Apple оснастить свій перший безпілотний електрокар «батареєю нового рівня» – Reuters
фото unsplash.com

Американський техногігант Apple запланував випустити свій перший безпілотний електрокар з 2024 року. Як повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, Apple Car отримає батарею «нового рівня»

Співрозмовники агентства зазначили, що нова конструкція батареї може «радикально» знизити її вартість і збільшити запас ходу автомобіля.

Створення автомобіля є проблемою навіть для Apple, компанії з «великими кишенями», яка щорічно виробляє сотні мільйонів електронних товарів, але ніколи не робила автомобілів. Tesla Ілона Маска знадобилося 17 років, перш ніж вона нарешті перетворилася в автовиробника, що приносить стабільний прибуток.

Наразі залишається невідомим, хто збиратиме автомобілі під брендом Apple, але джерела кажуть, що вони очікують, що компанія буде покладатися на партнера-виробника при створенні авто. Двоє людей, знайомих з планами компанії, розповіли, що Apple вирішила залучити зовнішніх партнерів до елементів системи, включаючи лідарні датчики, які допомагають безпілотним автомобілям отримувати тривимірне зображення дороги.

До цього Reuters повідомляло, що Apple провела переговори з потенційними постачальниками лідарів, але також вивчає можливість створення власного датчика.

Що стосується автомобільного акумулятора, Apple планує використовувати унікальну «одноелементну» конструкцію, яка збільшує обсяг окремих акумуляторних осередків і звільняє простір усередині акумулятора. Це дозволить використовувати більш активний матеріал в меншій упаковці. Apple також вивчає хімічний склад батареї, званої LFP, або фосфату літію-заліза, який за своєю природою менш схильний до перегріву і, отже, більш безпечний, ніж інші типи літій-іонних батарей.

«Це абсолютно новий рівень. Згадайте, що ви відчували, коли вперше побачили iPhone», – прокоментувало джерело.

Нагадаємо: тайванське видання EconomicDailyNews напередодні повідомило, що Apple розраховує випустити свій перший електрокар у вересні 2021 року, разом з новим iPhone.

Джерело